Kamerkoor Concertato -


STABAT MATER REPRISE CONCERT VRIJDAG 21 JUNI 2019, 20.00 uur ALHAMBRA
Een grote uitvoering van dit fantastische hedendaagse oratorium met het Limburgs Oratoriumkoor, Kamerkoor Concertato en Symfonieorkest Concertato, o.l.v. Steven van Kempen, Dirigent. Het magistrale werk met percussie, orkest, solisten en groot koor wordt uitgevoerd op Vrijdagavond 18 mei 2019, 20.00 uur in Mondo Verde Landgraaf. Tickets zijn verkrijgbaar online via: https://shop.tickli.nl/checkout/3c6ef520-82ac-11e9-904e-3762f0c698ad/event of eventueel via: Info@kamerkoorconcertato.nl of via telefoonnummer Ostinato Nederland Concerten 0452054549.

Als solisten werken mee: Anna Lafeber (Contra-alt), Amber Haddad (Etnic Vocals), Vincent Kusters, Bariton. Het symfonieorkest Concertato zal in orkestbezetting dit werk met percussie uitvoeren. Het programma van het concert duur in totaliteit 2 uur met een pauze van ongeveer een half uur tussendoor.
Iedereen kan kaarten bestellen voor 18 euro in de voorverkoop via Info@kamerkoorconcertato.nl of kan eventueel aan de kassa kaarten kopen voor 22,50 euro per stuk op de avond van het concert. Reserveren kan ook via Info@kamerkoorconcertato.nl! Deze prijs is zeer laag te noemen, als jij kijkt naar het solistenpallet, het symfonieorkest, het grote koor en kamerkoor die voor u op een toplocatie in Limburg dit concert aanbieden. De parkeerplaats bij Mondo Verde is bij de Entreekaart inbegrepen. Uiteraard is iedereen welkom!

Stabat Mater en Karl Jenkins
Tussen 1976 en 1984 had Jenkins als toetsenist en rietblazer de leiding binnen Soft Machine. Hun eerste album dat hij met deze band maakte, Six was direct een succes, en zorgde ervoor dat de band in 1973 de Melody Maker British Jazz Album of the Year Award kreeg. Bovendien won Jenkins in 1974 de Melody Maker-award in de categorie Miscellaneous musical instrument. Na de opsplitsing van Soft Machine richtte Karl Jenkins zich samen met Mike Ratledge, die hij kende uit Soft Machine, in eerste instantie vooral op het componeren van reclamemuziek. Beroemd is zijn muziek voor een reclame van De Beers (diamanten). Jenkins heeft daarna veel gewijde muziek voor koor en orkest gecomponeerd, waaronder: A mass for piece, Requiem, Stabat Mater, Gloria, Te Deum.TRIPLECONCERT MONDO VERDE ZONDAG 25 NOVEMBER 2018, 19.00 uur LANDGRAAFSE CULTUUR IN BEWEGING!  

Ook dit jaar weer een Tripleconcert in Mondo Verde Landgraaf! 
Het Tripleconcert dat jaarlijks door verschillende koren en kamerorkest Concertato in Landgraaf word georganiseerd vindt ook dit jaar weer plaats, en wel op zondag 25 November om 19.00 uur in Mondo Verde Landgraaf. 4 Landgraaf koren organiseren dit Tripleconcert en voeren samen uit in Mondo Verde, wat een geweldige samenwerking in Landgraaf!!! De vorige keren hebben telkens grote groepen koren meegedaan, met koren tot zo'n 200 personen o.l.v. dirigent en musicus Steven van Kempen, die tevens ook in Landgraaf woont. Dit jaar staat een mooi programma klaar voor de luisteraars met als afsluiting de uitvoering van de ''Carmina Burana'' van Carl Orff. Een werk dat zeker niet veel wordt uitgevoerd in Nederland. Een spectaculair stuk voor groot koor, percussie en orkest en of 2 vleugels. Het werk heeft een met name ''wereldlijk'' karakater. Het programma dit jaar wordt samengesteld door: Kamerkoor Concertato, Cantus Ex Corde, Mannenkoor St. Rochus en het Carmina Buranakoor o.l.v. dirigent: Steven van Kempen. Het concert duurt 2 uur met een pauze van 25 minuten tussendoor. Een prachtige concertavond op een geweldige locatie dat vanaf 19.00 uur zal plaatsvinden. Ná het concert is er voor iedereen de mogelijkheid om nog een drankje te drinken en ná te praten en elkaar te ontmoeten en te spreken.    

HET CARMINA BURANA KOOR 2.0 
Het Carmina Burana koor heeft de laatste uitvoering van de Carmina er op zitten in het openluchttheater Valkenburg, waar ruim 1000 bezoekers hun weg vonden naar deze spectaculaire uitvoering. Het koor bestaat dus als een oratoriumkoor dat is opgericht in 2018 voor de uitvoeringen van de Carmina Burana. Het koor telt zo'n 90 personen en heeft hun 1ste grote uitvoering gegeven op Zaterdag 6 September 2018 in een uitverkocht theater in Valkenburg. Je zou kunnen zeggen dat het een euregionaal koor is, omdat de zangers in het koor niet alleen heel Limburg omvatten, van Maastricht tot Venlo, maar ook mensen uit België en Duitsland. En zeer divers koor waarbij ook jeugdige koorleden actief zijn. Een mooie kruisbestuiving tussen jonge zanger vanaf 15 jaar tot aan ervaren zangers. De Carmina Burana omvat een reeks aan koorwerken afgewisseld met soli en instrumentale stukken op een latijnse tekst met veel wereldlijke thema's. De mens staat in zijn zoektocht naar de ''ware liefde'' in dit werk zeer centraal. Alles behalve religieuze muziek als je puur kijkt naar de vertaling van de tekst. Veel percussie, om daarmee de muziek kracht bij te zetten en ook oom de muziek het nodige spektakel mee te geven. Het Carmina Burana koor zal op zondag 25 November als slotstuk van de avond dit magistrale werk uitvoeren. De percussie is in handen van Kamerorkest Concertato, de begeleiding is in handen van Tjeu Zeijen. 1 van de hoofdsolisten in dit werk: Vincent Kusters zal de Baritonsoli in de Carmina Burana voor zijn rekening nemen zoals hij dat ook deed bij het concert in Valkenburg op een prachtige zaterdagavond in September.  

KAMERKOOR CONCERTATO 
Ook Kamerkoor Concertato dat uit 20 vocalisten bestaat is dit jaar het organiserend koor voor het Tripleconcert 2018. Het kamerkoor dat ook over een groot kamerorkest beschikt van 32 instrumentalisten is altijd betrokken bij de ''grote projecten en koorwerken''. De totale vereniging die in Landgraaf gevestigd is, is dan ook een vereniging met zo'n kleine 60 mensen, koor en orkest. Uiteraard zijn beide groepen vaak gescheiden van elkaar in beweging en wordt er juist veel buiten Landgraaf gemusiceerd!  Kamerkoor Concertato is sinds 2010 vanuit Hoensbroek verhuist naar Landgraaf en bestaat uit een zeer ervaren groep zangers en vocale professionals uit allerlei uithoeken van Limburg, Brabant en België en Duitsland. Het kamerorkest bestaat uit een grote groep jonge mensen die altijd zorgt voor een perfecte begeleiding van de grote projecten, of in combinatie met alleen het kamerkoor. Ook spelen zij vaak als zelfstandig orkest in België en Duitsland. Vele concerten ook met veel andere koren hebben zij ieder jaar er weer opzitten. Zowel koor als orkest staat onder leiding van Steven van Kempen, hij is dan ook de spin in het web als het gaat om uitvoeringen als kamerkoor of als oratoriumkoor.  

CANTUS EX CORDE 
Cantus Ex Corde is ook vanaf 2015 gevestigd in Landgraaf, ze repeteren iedere week in het Streeperkruis te Landgraaf op vrijdagavond. Zij zullen vanaf 2019/2020 in interessant koorproject gaan organiseren met vele partners in Crime, ofwel een projectkoor en concerten op grote locaties zoals in Maastricht, Landgraaf en wellicht in 2019 in het nieuwe Cultuurcentrum aan de Veldstraat te Landgraaf. Grote solisten en dirigenten komen bij deze concertserie aan bod. Ook zal de Russische muziek nog eens stevige de aandacht gaan opeisen in dit concertprogramma van 2019 en 2020. Cantus zal tijdens het Tripleconcert hun a-capella repertoire laten horen op een interactieve wijze.  

MANNENKOOR ST. ROCHUS 
Mannenkoor St. Rochus is zoals al zo'n 115 jaar gevestigd in Waubach en vanuit die kant van Landgraaf concerteren zij in Landgraaf en in heel Limburg tijdens hun concerten en uitvoeringen. Het koor is altijd betrokken geweest bij de Tripleconcerten zowel als zingend koor als organiserend koor. Dit jaar zijn zij tevens te gast bij dit Tripleconcert in Landgraaf.  

MONDO VERDE 
Het concert vindt plaats in de prachtige zaal: ALHAMBRA. De grote zaal van Mondo Verde, die een prachtige verlichting kent en een geweldige entree met fonteinen, zuilen en licht. Concertbezoekers worden zeker uitgenodigd dit Magistrale concert te bezoeken op Zondag 25 November 2018, om 19.00 uur. Het beloofd een prachtige avond te worden met veel mooie muziek, inspiratie en een geweldige entourage. Iedereen die een concertkaartje koopt kan tevens rekenen op een gratis parkeerplaats.  

CONNECTIE MET LANDGRAAF 
Alle koren bij dit concert hebben een stevige connectie met Landgraaf, aangezien zij alle 4 in Landgraaf repeteren. Meestal wordt bij dit Tripleconcert altijd gezocht naar Ensembles ook buiten Landgraaf, zodat er altijd een kruisbestuiving plaatsvindt met een afwisselend programma. Dit jaar is gekozen om het Cultuurhart van Landgraaf aan te houden als locatie voor het concert.  

STEVEN VAN KEMPEN DIRIGENT 
Steven van Kempen, de dirigent van de avond die woont in Landgraaf organiseert altijd met veel trots deze concerten op geweldige locaties in Landgraaf. Als concertmusicus en dirigent heeft hij al op veel plekken zijn talent mogen laten zien. Zo is hij actief geweest als dirigent in Salzburg / Wenen / New York / en een zeer bekende musicus in Nederland / Duitsland en België. Hij zal op deze avond de leiding nemen over het totale concert. Zijn laatste uitvoering van de Carmina Burana vondt plaats in het openluchttheater in Valkenburg waarbij hij het koor en orkest tot grote hoogte heeft laten uitsteigen. Met 1000 bezoekers per concert mag je als dirigent zeer zeker heel blij worden. Uiteraard hopen wij op 25 November ook veel bezoekers te mogen begroeten in de prachtige zaal van Alhambra in Mondo Verde. Een exacte kopie van het originele Alhambra in Granada doet de avond dus zeker eer aan.  Kaarten voor het concert zijn in de voorverkoop verkrijgbaar voor 15 euro via of via Ostinato Nederland Concerten op nummer 045-2054549.  Aan de dagkassa zijn de kaarten verkrijgbaar voor 18 euro per stuk indien er nog plek is in de zaal. Dit alles wordt gecommuniceerd via de website www.kamerkoorconcertato.nl en via de Facebookpagina van het Groots Triple Galaconcert 25 November Mondo Verde. 

Het evenement is te volgen via:
https://www.facebook.com/Het-groots-Triple-Galaconcert-25-November-1900-uur-Mondo-Verde-Landgraaf-115048972186222/