Kamerkoor Concertato -


Kamerkoor Concertato 
Kamerkoor Concertato is een kamerkoor dat bestaat uit een selecte groep  zangers die in koorverband streven naar een koorklank die meer diepgang en muzikaliteit zoekt en tracht te vinden in een mooie reeks aan repertoire van vroegbarok tot hedendaagse koormuziek. We proberen het publiek te blijven boeien tijdens onze themaconcerten en uitvoeringen in Limburg en ver daarbuiten. Het koor heeft daarnaast ook een kamerorkest om dit doel mede te bereiken. 
Het koor is opgericht in 2002 door Steven van Kempen, dirigent en musicus. Vanuit een vocaal ensemble is het koor vanaf 2007 verder als kamerkoor door het leven gegaan.Het koor geeft een behoorlijk aantal concerten en uitvoeringen per jaar. Door het koor georganiseerde concerten zijn o.a de jaarlijkse passieconcerten/Tripleconcerten en Kerstconcerten.Het koor bestaat uit een vaste kern aan zangers die wekelijks repeteren en uit zangers die op projectmatige wijze meewerken aan concerten.
Concertreizen worden regelmatig georganiseerd. Het kamerkoor heeft een aantal concertreizen mogen organiseren met concertreeksen op toplocaties zoals in 2012 naar Wenen (Centrum van de stad/Augustinerkirche) en in 2014 naar New York (Lincoln Center) en in Salzburg (Centrum van de stad/dom van Salzburg) 2015.
Kamerorkest Concertato bestaat uit 32 personen die zowel met het kamerkoor als buiten het koor zelfstandig optreden. Het kamerorkest bestaat uit professionele musici, om zo snel mogelijk aan de vragen te kunnen beantwoorden die tegenwoordig worden gesteld aan een serieuze en ingewikkelde orkestbegeleiding. Het kamerorkest wordt hier en daar uitgebreid tot volwaardig Symfonieorkest als de partituur daarom vraagt. Steven van Kempen is tevens dirigent van het Kamerorkest Concertato alsook het Symfonieorkest.